Nga Lisen Bashkurti/Mirdita është çdo cep i kombit shqiptar.

Nga Pirusti News
2 925 Shikime

– Gojtaria është shumë e vështirë, por para mirditorëve është jashtëzakonisht e rëndë. Mirdita nuk është si Zvicra, as si Spanja, as si Gjermania, por është një komb me shumë krahina.
Ka krahina që njihen për bujqësi si Myzeqeja, për dolli si Labëria, për humor si Shkodra, për nikoqirllëk si Korça, por ka vetëm një krahinë që njihet për mëvjet dhe kjo është Mirdita. Më lejoni të bëj një korigjim: “ Më thonë se Revista Mirdita i ka kapërcyer kufitë. Jo. jo… as Biblioteka e Babilonisë nuk mund ta përfshi, Mirditën. Kaq histori vertikale 2002 vjeçare ka saqë i ka rezistuar vlerave, gjuhës, identitetit, raporteve, zakoneve, traditës, normave, bukurisë, estetikës, krijimtarisë, filozofisë, moralit.

– Nëse jemi shqiptarë, jemi se kemi Mirditë. Ju do të thoni se nuk jam mirditor. Gaboheni shumë rëndë. Unë jam në zemër të Mirditës se unë jam në Maje të Shalës.
– Atje ku i thonë Mirdita, atje është Mirdita. Mirdita fillon te vija e Theodhosit dhe shkon deri në Danup. Mirdita fillon me qytetet helene dhe shkon te ligubistrica në Slloveni.
— Mirdita është ndër katërt fiset e mëdha të Perandorisë së Madhe Romake, që janë ilirët. Mirdita është vendi që mbanë emrin e arbërve, njerëz me zemër të bardhë, me mendje të bardhë, me veshje të bardhë, me shpirtë të bardhë, me kostum të bardhë.
– Nëse jemi kto që jemi, jemi se kemi Mirditën nëse jemi ato që duhet të jemi, jemi nëse e ruajm Mirditën

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan