Qendra Kultutore e Fëmijëve të Rrëshenit, një performacë me nivel të lartë artistik kushtuar festive të 7-8 marsit.

Nga Pirusti News
2 301 Shikime

Qendra Kultutore e Fëmijëve të Rrëshenit ka qënë “star” i ditës së sotme me aktivitetet kushtuar fesës së mësuesit. Që në orët e para të ditës, qindra fëmijë të shkollave 9-vjeçare të Rrëshenit kishin mbushuar sheshin “Abat Doçi” me larmi ngjyrash të kostumeve mirditase dhe atyre rinore. Mësëshumti kanë qenë nxënësit e shkollës nr 2 në Rrëshen që kanë demonstruar të gjitha dijet e fituara  nën përkujdesjen e mësuesve të kësaj qendre. I gjithë aktiviteti i ditës së sotme është zhvendosur në ambientet e Pallatit të Kulturës të Mirditës, ku fillimisht në hollin e tij janë ekspozuar punime të shumta të fëmijëve në vizatim dhe pikturë, të cilët prej vitesh janë nën përkujdesjen e mësueses Majlinda Shtjefanaku. Nxënës dhe prindër kanë ndjekur eksponatet të cilat më vonë i janë nënshtruar një konkursi për punimin më të mirë. Vizitorë të shumtë, por edhe mësues dhe njohës të punës me laps dhe penel janë shprehur mjaft vlerësues për talentin e fëmijëve, por edhe për përkushtimin e mësueses së lëndës, Majlinda Shtjefanaku.

Në fund të gjithë fëmijët kanë marrë çertifikata mirnjohje për pjesmarrje aktive dhe cilësore në ekspozitë e cila i ishte përkushtuar mësëshumti vitit të Gjergj Kastriot Skenderbeut, ndërsa çmimin e parë, të dytë dhe të tretë e kanë marrë respektivisht, nxënësit Xhimi Çupi nga shkolla e Ndërfushazit, Kimberli Pali dhe Robert Ndreu nga shkollat e Rrëshenit. Në këtë ekspozitw kanë qenë pjesmarrës  Arber Lleshaj, Fabio Tushaj, Andi Lleshaj, Rajan Syziu, Rigela Shtjefanaku, Bruno Tusha, Laura Ndreu, Enea Lleshi.

Më tej aktiviteti ka vijuar me performancën e grupit të valleve të cilët kanë pushtuar skenën për minuta të shumta, duke shpalosur një performancë premtuese dhe të sigurtë në bartjen e vlerave të folkut tonë, drejtuar nga mësuesi i apasionuar dhe veteran e grupit të valleve të ansamblit “Mirdita” z. Fran Gjergji. Gjithashtu QKF ka vijuar me demonstrime të tjera artistike, e konkretisht me “grupin e çiftelive”  me drejtues dhe udhëheqës artistik, maestro e mirnjohur Kol Picaku dhe Ilir Simoni. Ndërkohë janë paraqitur edhe grupi i interpretuesve, nën drejtimin e instruktores Uliana Filopati dhe grupi i aerobisë, nën drejtimin e instruktores Lula Kolaj.

Pjesë e aktivitetve të sotme ka qenë edhe grupi i solistëve, që drejtohet nga kompozitori Blert Leci i cili është një asset i çmuar i QKF-së, por edhe i artit bashkohor në Mirditë. E reja e këtij viti ka të bëjë me faktin se pjesë e aktiviteteve festive të ditës së sotme, në kuadër të festës së 7-8 marsit, ishte edhe performanca mjaft cilësore e kompleksit të fëmijëve të shkollës 9-vjeçare nr 2, nën udhëheqjen e mësuesit të muzikës, muzikantit me përvojë të gjatë dhe cilësore, z. Pashk Filopati.

Më tej aktivitetet e ditës së sotme në kuadër të festive të 7-8 marsit janë zhvendosur në një ambient festiv, ku mësuesit më të dalluar për këtë vit, janë vlerësuar me çertifikata mirënjohje nga ministerja e arsimit, znj. Lindita Nikolla.

a.n

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan