Mesazh nga Mons. Gjergj Meta/E keqja në Shqipëri nuk ka fytyrën e një personi të vetëm

Nga Pirusti News
2 289 Shikime

Të dashur miq,

E keqja në Shqipëri nuk ka fytyrën e një personi të vetëm dhe në fakt personat kurrë nuk janë e keqja. E keqja gjendet në thellësi të një sistemi më të madh se një person apo një grup personash. Ndodhet tek etja e pafré për të sunduar, për të zotëruar dhe pasur gjithçka. Kjo e tejkalon njeriun. E tejkalon edhe Shqipërinë.

E keqja e një sistemi ku u dhunuam sistematikisht nga ati-diktator, personifikim i së cilës u bë Enver Hoxha dhe klika e tij, vazhdon të sundojë në jetët tona. Rrënimi ekonomik, shpirtëror, kulturor i popullit tonë gjendet pikërisht te arroganca e injorancës që u ngjit në pushtet në vitet 40-50 e 60. Atje u ngjiz, u lind, po rritet e po plaket, por fatkeqësisht nuk po vdes. Ka lëshu rrënjë dhe helm kudo.

E shikoj jetën shpirtërore dhe vizionin e krishterë si antikorpin më të mirë kundër kësaj të keqeje që sot ka simpotoma dhe emra të ndryshëm si korrupsion, konfliktualitet, indiferencë, arrogancë, mosinteresim dhe dëmtim ndaj të mirës së përbashkët, cinizëm etj etj.

Vetëm një kthim thellësisht shpirtëror i bazuar mbi dashurinë do të çrrënjosë ndasitë e do të bashkojë forcat për një Shqipëri më të mirë.

Ditë të mbarë!

+ dom Gjergji

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan