“Dhuro për bamirësi” një projekt i suksesshëm i “Nënë Tereza” në Rrëshen

Nga Pirusti News
3 264 Shikime

Nxënësit e shkollave të qytetit Rrëshen kanë intensifikuar jetën artistike por edhe humanitare me afrimin e fundit të vitit shkollor. Këtë rradhë kanë qenë nxënësit e shkollës 9 vjeçare “Nënë Tereza” të cilët kanë realizuar me sukses projektin e tyre të titulluar  “DHURO PËR BAMIRËSI “ Një projekt i tillë është ideuar dhe realizuar  nga nxënësit e klasave të 8-ta me një kohështrirje  rreth një muaj (prill – maj).

Përfitues të këtij projekti kanë qenë, mësues, prindër dhe vetë komuniteti komuniteti. Sipas mësueses Kozeta Topollaj, qëllimi i kësaj nisme ka qenë sensibilizimi, kultivimi dhe  nxitja e ndjenjës së  vullnetarizmit te nxënësit dhe në  komunitet  për fëmijët në nevojë.

Përmes tij është synuar nxitja dhe promovimi te nxënësit dhe komuniteti i ndjenjës së vullnetarizmit për fëmijët në nevojë duke pasur si devisë  Të japim dhe të marrim sa më shume dashuri me njëri – tjetrin duke kaluar së bashku një ditë ndryshe.

Jetojmë në një shoqëri ku jo të gjithë  kanë mirëqenie ekonomike. Disa  me  shumë vështirësi sigurojnë të ardhura për të mbijetuar. Jo  i gjithë komuniteti arrin të ndiejë atë ç’ka përjeton një masë e madhe individësh dhe  të bëhet për ta një  fanar shprese që ndriçon rrugën e të pamundurve.

Ky indiferentizëm vjen sepse një pjesë e mirë e njerëzve nuk e kanë kuptuar mënyrën se si mund të bëhesh pjesë e dhuruesve. Nuk e kanë kuptuar se gjithsecili prej nesh ka diçka brenda vetes  të cilën mund ta dhurojë me dashuri. Rrënja e bamirësisë fillon në zemër dhe përfundon në dorën tonë.

Për realizimin e këtij projekti nxënësit janë organizuar në grupe pune duke përgatitur biletat per aktivitetin artistik, fletëpalosje, postera, materiale sensibilizuese, pako dhurimi për fëmijët në nevojë të cilët nxënësit  i kanë identifikuar drejtperdrejt  në shkollë. Janë identifikuar 24 nxënës që janë përfshirë në aktin e dhurimit.

Në këtë projekt janë realizuar disa elemetë që kanë dhënë një panoramë edhe më ndryshe mes njëri tjetrit tek fëmijët. Kështu gjatë ditës së sotme u realiazua një koncert i larmishëm artistik, me me deputues vetë nxënësit e shkollës “Pashko Vasa”. Hyrja ka qenë me biletë dhe e gjithë shuma e lekëve nga shitja e tyre është dhuruar për fëmijët më në nevojë. Gjithashtu janë mbledhur kontribute në forma të tjera, ku veçohen vetë nxënësit që në mënyrë vullnetare kanë kontribuar për shokët e tyre më në nevojë. Aktiviteti është vlerësuar me seriozitet edhe nga prindrit e fëmijëve të cilët kanë ndihmuar me forma të ndryshme.

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan