Arkiva e Rrëshenit, pikëgrumbullimi i dokumentacionit të arkivave të katër qarqeve të veriut

Nga Pirusti News
2 375 Shikime

Muajt e fundit arkivat vendore shqiptare janë përfshirë në një reformë e cila ka bërë që përqëndrimi i tyre të jetë në katër qytete të Shqipërisë, konkretisht në Elbasan, Durrës, Lushnjë dhe Rrëshen. Në Rrëshen janë mbledhur dokumentacioni i katër qarqeve si Shkodra, Kukësi, Dibra dhe Lezha.

Ka mbi tre muaj që dokumentacioni i katër qarqeve të veriut, më saktë i nëntë rretheve ka mbërritur në Rrëshen, dhe prej asaj kohe po punohet intensivisht për sistemimin e dosjeve sipas qarqeve, në ambiente të veçanta. Arkivi i Rrëshenit duket se është përzgjedhur për faktin se ndërtesa është tre katëshe, në gjendje mjaft të mirë e ndërtuar posaçërisht për arkivë në vitet e fundit të rregjimit komunist, afërsisht në vitin 1986.

Edhe ky arkiv është në varësi të Arkivës së Qarkut Lezhë, ndaj janë drejtuesit e këtij arkivi që prej muajsh janë zhvendosur në Rrëshen për të finalizuar këtë aksion i cili kërkonte kujdes dhe përkushtim të madh.

Lek Prela, drejtor i arkivave të Qarkut Lezhë thotë se në ndërtesën e arkivës Rrëshen ka një garanci të plotë për ruajtjen dhe përpunimin e dokumentacionit, pasi vetë ambienti e garanton këtë. Megjithatë, vijon drejtori Prela fillimisht kemi kontrolluar çatinë duke garantuar hidroizomimin e saj, më pas janë pastruar dhe lyer të gjitha ambientet, duke i pajisur me raftet metalike që janë posaçërisht për vendosjen e dosjeve, ndërkohë janë bërë efektive sistemet kundër zjarrit e lagështirës, pasi prej vitesh edhe kjo ndërtesë ka qenë pothuaj e braktisur, pasi dokumentacioni ka qenë zhvendosur në shumicë për në Lezhë, ka përfunduar Prela.

Edhe pse akoma punohet për sitemimin përfundimitar të dosjve me dokumentacionin që kanë brenda tyre, specialistët e arkivës janë në aktivitet të plotë për plotësimin e kërkesave të qytetarëve të ndryshëm, por edhe të institucioneve verefikuese, kërkesa të cilat vijnë dhe marrin përgjigje përmes postës shqiptare

 a.ndoja

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan