Rindërtimi i Abacisë dhe sarajve të Kapidanit të Oroshit. Reagon i alarmuar Ipeshkëvi Gjergj Meta për zënien e hapësirave me varre

Nga Pirusti News
1 436 Shikime

Duke ju referuar një fotoje të vjetër nga fondi i Arkivit Qëndror të Shtetit, kur Abacia ishte në ditën e saj më të mirë, Ipeshkëvi Gjergj Meta paraqet hapërsirat që dikur kishte ne dispozicion  kjo Abaci. Ipeshkëvi Meta duke besuar në realizimin që është premtuar menjëherë sapo të përfundoje  projekti, u drejtohet sidomos banorëve të Oroshit, që të mos okupojnë me hapje varresh tej kufirit tradicional të varrezave.

Ja si pronocohet Ipeshkëvi Gjergj Meta në prifilin e Dioqezës duke i’u referuar fotos së publikuar:

“Ja sa hapësirë ka pasur para Kishës në Orosh.

Prandaj unë besoj se me projektin e ri që po bëhet do të rekuperojmë përsëri bukurinë që ka pasur.

Për këtë duhet ndihma e Oroshasve së pari të mos vendosin varre pa pyetur dhe e dyta të mos vendosin rrethime private brenda varreve.

Mos ta dëmtojmë më shumë Abacinë tonë!” ka përfunduar Ipeshkëvi Meta.

Ndërsa me rastin e dhenies së emrit “Preng Bib doda” të një rruge në Rrëshen, kryetari i Bashkisë z. Ndrec Dedaj u shpreh:

“Bashkia Mirditë në bashkëpunim me qeverinë shqiptare, premtim dhe i kryeministrit pasi Oroshin e kemi futur në programin e 100 fshatrave për shkak të historisë, normalisht duke bashkëpunuar dhe gjetur konsensin e familjarëve, t’i kthejmë sarajet e Kapidanit si dikur, një kullë pritëse të Mirditës bashkë me konviktin, bashkë me Abacinë duke bashkëpunuar ngushtësisht me Dioqezën, me qëllim që kjo familje e princave të Mirditës me Preng e Bib Dodëne të tjerë pasardhës të marrin dimensionin e duhur lokal e kombëtar, që Oroshi dhe Mirdita të vizitohen e të shikojmë gjera konkrete që për fat të keq sot nuk ekzistojë nga shkatërrimet e sitemit të kaluar. Pra kemi gjthë vullnetin e duhur që këtyre figura tu japim dimensionin e duhur, ka përfunduar kryetari Dedaj

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan