Aviatori mirditas Pjeter BIBA ne vitin 1979: “Fluturimi im, më shpejt se zëri”!…

Nga Pirusti News
1 027 Shikime

Nga: Gjergj Marku

(…“Ishte 16 maji i vitit 1979, ditë që shënonte fluturimin e parë të pilotëve shqiptarë me avionë supersonikë MIG, përgatitur në shkollën shqiptare”, – kujton me nostalgji piloti mirditas Pjeter Biba. E midis tyre, nisur nga aftësitë profesionale, konstrukti fizik dhe gjendja e çastit, mes 6 pilotëve përzgjidhet mirditori Biba. “Sot kanë kaluar dekada, kanë ndryshuar kohët, njerëzit ose shumë prej tyre nuk e kanë jetuar atë kohë, por për mua dhe për qindra kolegë pilotë e punonjës ndihmës ky ishte një eveniment fatlum që do të hynte në historinë e pilotimit shqiptar”, – kujton piloti Biba. 

Siç kujton Biba dhe kolegë të tij, rreth orës 09.30 të mëngjesit konstruktorët shqiptarë Bardhyl Taci, Fitim Gërxalliu, Sali Dibra, Bilal Sina, Hamza Koçi e Klement Aliko e kishin mbaruar punën e tyre, ndërkohë që aeroplanit supersonik MIG-19 S i jepet komanda për t’u ngritur në ajër. “Isha piloti i parë i shkollës shqiptare që fluturoja i vetëm me MIG, njëkohësisht me një shpejtësi mbi shpejtësinë e zërit, fakt që më kishte mbërthyer të tërin në realizimin e detyrës, qoftë dhe me sakrificën supreme, flijimin e jetës”, – pohon për gazetën piloti Biba.
“Shpejtësija e zërit është 1 350 km në orë, ndërsa unë atë ditë historike me MIG-un tim fluturoja me një shpejtësi 1700 km në orë, që ishte rekordi për kohën”. Tregon gjithashtu se në një kohë prej 15 minutash me MIG-un e parë shqiptar,
që kaloi shpejtësinë e zërit, udhëtoi në të gjithë Veriun e vendit, madje dhe siper Nenshejtit te tij ne Orosh, derisa u kthye te shokët dhe kolegët që e prisnin të emocionuar në aeroport.

Si na e mori Kina skuadriljen e MIG-ëve modernë!…

Pas një pilotimi 20-vjeçar (numri i fluturimeve të cilëve për pilotët supersticiozë nuk jepet deri në vdekje. Për Bibën, sipas kolegëve, është mbi 5 030 fluturime), mes satisfaksionit të të qenit piloti i parë i shkollës shqiptare, që kaloi shpejtësinë e zërit, respektit që ka për instruktorët e kolegët e tij, Pjetri ka një brengë jo vetëm të vetën, por që tanimë është harruar krejtësisht si episod. “Dy vjet para se Shqipëria të denonconte Traktatin e Varshavës, aviacionit shqiptar i erdhi nga ky traktat një skuadrilje prej 12 helikopterësh më modernë të kohës, por sapo erdhën, çuditërisht na i mori Kina”, – shton me keqardhje ish-piloti mirditor. Ai tregon se ata avionë ishin dhuratë e Traktatit të Varshavës, ishin pa topa, me raketa të drejtuara, pajisje që pak vende i kishin në ato kohë.

 Motivacioni i kinezëve, komunikuar nga drejtuesit shtetërorë të kohës, ishte: “Ka diznivel midis teknikës dhe njerëzve (shqiptarëve) që u jepet në përdorim kjo teknikë”. Ky veprim i çuditshëm i qeverisë së kohës, sipas pilotit Biba e kolegëve të tij, jo vetëm ishte absurd (pasi pilotët shqiptarë me përgatitjen e tyre u kishin bërë sfidë në fluturime stërvitore kolegëve rusë, polakë, bullgarë, jugosllavë, grekë), por edhe fyes për një armatë pilotësh shqiptarë të njohur për kohën në bllokun e Lindjes…

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan