UNICEF-Nese zbatoni keto rregulla, asnje rrezik nga CoronaVIRUSI

Nga Pirusti News

#coronavirusi është me diametër qelizor prej 400-500 mikro, kështu që çdo maskë parandalon hyrjen e saj.  

– Virusi nuk vendoset në ajër, por në tokë, kështu që nuk transmetohet nga ajri.
coronavirs , kur të bjerë në një sipërfaqe metalike, do të jetojë 12 orë, kështu që larja e duarve me sapun dhe uje sa me e shpeshte eshte domosdoshmeri.

– Coronavirus, kur bie pëlhura, qëndron për 9 orë, kështu që larja e rrobave ose ekspozimi i tyre në diell për 2 orë, është e mjaftueshme për qëllimin e vrasjes së tij.


– Virusi jeton në duar për 10 minuta, kështu që vendosja e sanitizuesit të alkoolit në xhep, është e mjaftueshme për qëllimin e parandalimit.


– Nëse është i ekspozuar në një temperaturë prej 26-27 ° C, do të vritet, nuk jeton në zona të nxehta.


– Pirja e ujit të nxehtë dhe ekspozimi në diell është mjaft i mirë.


– Qëndroni larg akullores, ujit të ftohte dhe ushqimit të ftohtë.


– Gargëzimi me ujë të ngrohtë dhe kripë vret viruset dhe i parandalon ata të rrjedhin në mushkëri.


– Respektimi i këtyre udhëzimeve është i mjaftueshëm për të parandaluar virusin.
Marrë nga #UNICEF

Ju mund të lexoni edhe...

3 Komente

Shpresa Hoxha 9 Mars, 2020 - 8:02 pm

Ju falem nderit per keshillat. Shume tenevojshme ti shperndani ne vende publike.

Reply
xhyla haziri 9 Mars, 2020 - 9:40 pm

allahu e shperbleft at qe e ka shpernda ket njoftom shum te qelluar per popull ne tash e shperdajmi edhe kēshtu mbrohet vendi
respekt per njerzit e kujdesëshum

Reply
xhyla haziri 9 Mars, 2020 - 9:42 pm

shum mir

Reply

Lini nje koment