BILL GATES per COVID 19: Po na kujton që kufijtë e rremë që kemi vendosur kanë pak vlerë

Nga Pirusti News
 • Po na kujton se të gjithë jemi të barabartë, pavarësisht kulturës, fesë, profesionit, situatës financiare apo sa të famshëm jemi. Kjo sëmundje na trajton të gjithëve në mënyrë të barabartë, mbase edhe ne duhet të bëjmë të njëjtën gjë.
 • Po na kujton se ne jemi të gjithë të lidhur dhe diçka që prek një person, ka një efekt tek një tjetër.
 • Po na kujton që kufijtë e rremë që kemi vendosur kanë pak vlerë, pasi këtij virusi nuk i duhet pasaportë.
 • Po na kujton, duke na shtypur për një kohë të shkurtër, për ata në këtë botë, e gjithë jeta e të cilëve kalon në shtypje.
 • Po na kujton se sa i vlefshëm është shëndeti ynë dhe se si e lëmë pas dore duke ngrënë ushqim të prodhuar me përbërës të varfër dhe ujë të pijshëm që është i kontaminuar me kimikate mbi kimikate.
 • Nëse nuk kujdesemi për shëndetin tonë, sigurisht që do të sëmuremi.
 • Po na kujton shkurtësinë e jetës dhe atë që është më e rëndësishmja për të bërë, që është të ndihmojmë njëri-tjetrin, veçanërisht ata që janë të moshuar ose të sëmurë.
 • Po na kujton sesa materialiste është bërë shoqëria jonë dhe si, kur në raste vështirësish, kujtojmë se janë gjërat thelbësore që na duhen (ushqimi, uji, ilaçi), në krahasim me lukset, të cilat ndonjëherë në mënyrë të panevojshme, i japim vlera.
 • Po na kujton sa e rëndësishme është familja dhe jeta në shtëpi dhe sa e kemi lënë pas dore këtë.
 • Po na detyron të kthehemi në shtëpitë tona, në mënyrë që t’i kthejmë ato në vatrën tonë dhe të forcojmë njësinë tonë familjare.
 • Po na kujton se puna jonë e vërtetë nuk është puna jonë, kjo është ajo që ne bëjmë, jo ajo që jemi krijuar, për të bërë.
 • Puna jonë e vërtetë është të kujdesemi për njëri-tjetrin, të mbrojmë njëri-tjetrin dhe të jemi në dobi të njëri-tjetrit.
 • Po na kujton të mbajmë kontrollin e egove tona.
 • Po na kujton se, pavarësisht sa të shkëlqyeshëm ne mendojmë se jemi apo sa të tjerë mendojnë se jemi, një virus mund ta sjellë botën tonë që të ndalojë.
 • Po na kujton se fuqia e zgjedhjes së lirë është në duart tona.
 • Ne mund të zgjedhim të bashkëpunojmë dhe të ndihmojmë njëri-tjetrin, të ndajmë, të japim, të ndihmojmë dhe të mbështesim njëri-tjetrin ose mund të zgjedhim të jemi egoistë, të mbajmë, të kujdesemi vetëm për veten tonë.
 • Po na kujton se mund të jemi të durueshëm, ose mund të kemi panik.
 • Ne ose mund të kuptojmë se kjo lloj situate ka ndodhur shumë herë më parë në histori dhe do të kalojë, ose ne mund të krijojmë panik dhe ta shohim atë si fundi i botës dhe, rrjedhimisht, t’i shkaktojmë vetes më shumë dëm sesa të mirë.
 • Kjo mund të jetë një kohë reflektimi dhe mirëkuptimi, ku mësojmë nga gabimet tona, ose mund të jetë fillimi i një cikli, i cili do të vazhdojë derisa të mësojmë më në fund mësimin të cilin duhet të mësojmë.
 • Po na kujton se kjo Tokë është e sëmurë.
 • Po na kujton se duhet të shohim shkallën e shpyllëzimit po aq urgjent sa shikojmë shpejtësinë me të cilën letra higjienike po zhduken nga raftet. Ne jemi të sëmurë, sepse shtëpia jonë është e sëmurë.
 • Po na kujton se pas çdo vështirësie, gjithmonë ka lehtësi.
 • Jeta është ciklike, dhe kjo është vetëm një fazë në këtë cikël të madh. Ne nuk kemi nevojë për panik, edhe kjo do të kalojë.
 • Ndërsa shumë e shohin virusin Corona / Covid-19 si një fatkeqësi të madhe, unë preferoj ta shoh atë si një korrektor *të madh*
 • Është dërguar për të na kujtuar mësimet e rëndësishme që duket se kemi harruar dhe varet nga ne nëse do t’i mësojmë apo jo.

 

Ju mund të lexoni edhe...

2 Komente

Blefi 29 Mars, 2020 - 6:40 pm

bravo Billi qe i ka kuptuar kufijte se ka akoma individ qe nuk njohin kufij pavaresisht propagandave

Reply
Bledi 29 Mars, 2020 - 6:41 pm

Super
Shkrim

Reply

Lini nje koment