“Aktorët Shqiptarë” Llesh Biba, Aktor dhe skulptor i shquar

Nga Pirusti News

Llesh Biba është aktor dhe skulptor shqiptar nga fshati Nënshejt i Komuna Orosh në Mirditë. Studioi për aktrim dhe më pas punoi si regjisor, që nga viti 1981. Njihet për rolet episodike para viteve ’90, dhe ekspozitat e punimeve në dru me motive arbërore duke performuar në rolin e Marin Barletit.

Motivi i Skënderbeut zë pjesën më të rëndësishme të punëve artistike në gur dhe dru duke ekspozuar kryesisht në Kosovë, Itali dhe Zvicër.

Veçohet për fantazinë dhe humorin në aktivitetin e tij artistik në dy rrafshe.

Një set fotosh nga rolet në kinematografinë shqiptare:

Ju mund të lexoni edhe...

Lini nje koment

Share