Kathleen O’Mara: Dhe njerëzit qëndruan në shtëpi, poezi spanjolle e vitit 1869.

Nga Pirusti News
625 Shikime

Dhe njerëzit qëndruan në shtëpi
Dhe lexuan libra.
Dhe dëgjun ,
Dhe ata pushuan.
Dhe bëne ushtrime.
Dhe bën art dhe luajtën.
Dhe mësuan mënyra të reja të qenies.

Dhe ndalun dhe dëgjun..
Më thellë
Dikush meditonte, dikush lutej
Dikush u takua me hijen e tyre.
Dhe njerëzit filluan të mendojnë ndryshe
Dhe njerëzit shëroheshin.
Dhe në mungesë të njerëzve ..
Jetuan në mënyra injorante
Të rrezikshme, e pakuptimtë dhe pa zemër,..

Toka gjithashtu filloi të shërohet
Dhe kur rreziku mbaroi,
njerëzit e gjetën veten..

Ata u hidhëruan për të vdekurit.
Dhe bënë zgjedhje të reja.
Dhe ëndërruan vizione të reja.
Dhe krijuan mënyra të reja jetese.
Dhe toka u shërua plotësisht ..
Ashtu siç u shëruan dhe njerezit..

-Poezia është ribotuar gjatë virusit spanjoll
Pandemi, 1919
-Fotografia, marrë gjatë këtij virusi spanjoll!)

E huazuar…nga poetja Xheva Salihaj

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan