“Ngjyrat e Paqes” në sheshin “Abat Doçi”, ekspozitë e nxënësve të shkollave Rrëshen, Rubik e Fanë

Nga Pirusti News
256 Shikime

Sheshi “Abat Doçi” përgjatë gjithë ditës së enjte ka qenë i mbushur me vizitorë të një ekspozite të hapur me punime të fëmijëve që marrin mësime në Qendrën Kulturore të fëmijëve Rrëshen. Autorët e kësaj ekspozite të titulluar “Ngjyrat e Paqes” janë nxënës të shkollave 9-vjeçare të Rrëshenit, Rubikut dhe Fanit.

Inspektorja e artit pranë QKF-Mirditë, Majlinda Shtjefanaku thotë se ekspozita është organizuar nga sektori i artit pranë QKF. Një ekspozitë e tillë e cila tashmë po merr formën e traditës në sheshin “Abat Doçi” ishte parashikur të bëhej më herët, por kushtet pandemike kanë diktuar në këtë drejtim.

Shqefanaku thotë se për të arritur në këtë nivel dhe realizimin e ekspozites me punime të shumta kemi bashkëpunuar me mësuesit e artit pamor si Viktor Çupi, Fran Pershqefa, Adler Deda si dhe gjithë mësuesit e ciklit të ulët të dy shkollave 9 vjeçare të Rreshenit, të shkollës së Fanit dhe Rubikut. Ndërsa pjesë e kësaj ekspozite kanë qenë dhe punimet e realizuara nga ana e nxënësve të kursit të pikturës që zhvillohet pranë QKF-së.

Nga sa u konstatua gjatë gjithë shpalosjes së punimeve të fëmijëve, qëllimi që  nxënësit te sillnin idete e tyre për paqen nëpërmjet vizatimeve, u realizua i plotë. Përveç qytetarëve dhe prindërve të fëmijëve piktorë të vegjël, ekspozitën e kanë vizituar drejtuesit e shkollave 9-vjeçare të Rrëshenit, Nora Kaçorri dhe Valentin Bardhoku, të cilët në mënyrë të organizuar kanë shoqëruar nxënësit dhe mësuesit në vizitat pranë ekspozitës.

Nga nxënësit e QKF-së në ekspozitë morën pjesë Rigela Shtjefanaku, Aida Kaçorri, Ermes Marku, Ardiola Kolmarkaj, Erla Përdoda, Alba Reçi, Darsela Biba, Mateo Gjergji.

Ndërsa nga shkolla 9-vjeçare Rubik morën pjesë Iris Nikolli, Emiliano Kola, Luana Deti, Samuel Ndoj, Dëbora Gjergji, Xhoana Pershqefa.

Nxënës pjesmarrës nga shkolla Klos, Fanë ishin Kristjana Prenga, Grisild Lika, Eliza Ndoj, Miranda Nikolli, Gerlanda Lleshi, Melisa Korriku, Danjela Frroku, Jurgen Kola, Denisa Lleshi, Fabiola Përndoca, Arnaldo Frroku.

Shkolla nr. 2 Rrëshen u paraqit me nxënësit Marsida Prenga, Sabiel Gjini, Dea Koleci, Endriona Kacorri, Suzana Bardhoku, Esmanuela Marena, Dea Kacorri Elio Filopati, Marsilda Prenga, Eriseldo Dodaj.

Nxënës të shkollës “Pashko Vasa” ishin Alisiana Lleshi, Elidona Gjinaj, Alenso Përlika, Gena Valcaj, Fioralba Sukaj, Larisa Lamaj, Olta Bica, Daniela Mhilli, Aurel Filopati.

Ju mund të lexoni edhe...

takipçi al paketleri

ucuz türk takipçi

takipçi al paketleri ile tiktok yada instagram da fenomen olmak çok kolay, dünya geneli hemen fenomen ol!

ankara escort gaziantep escort bayan gaziantep escort kayseri escort gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle sakarya escort sakarya escort sakarya escort kuşadası escort serdivan escort hd porn konya escort konya escort bayan