Shoqata Kulturore “Jehona Shqiptare”, sëshpejti një festival mbarëkombëtar, me pjesmarrje nga të gjitha trevat shqipe.

Nga Pirusti News

Znj. Zamira Korançe, prej vitit 2007 është Kryetare e Shoqatës Kulturore “Jehona Shqiptare”, ndërsa është e angazhuar në projekte të shumta artistike, e mirënjohur në fushën e krijmtarisë teksa është autore e 9 librave si poezi,tregime dhe novela. Ajo ka një karrierë të gjatë e të suksesshme kulturore shtrirë në 12 shtete që përmes aktiviteteve masive dhe festivaleve “nacional shqiptare” promovon 1500 fëmijë talentë në interpretime të zhanreve që ndryshme 100% Folklor Shqip.

Aktiviteti i rradhës i do të mbahet më datë 19 qershor të këtij viti në amfiteatrin veror tek Kodrat e liqenit në Tiranë. Në këtë aktivitet të “Jehonës Shqiptare” të titulluar “triumfon Jehona Shqiptare” me pjesmarrjen e grupeve nga 15 shtete të ndryshme, aktivitet i kordinuar me degën kosovare të “Jehonës Shqiptare”

Kryetarja e shoqatës “Jehona Shqiptare” njëherit dhe autore e këtij projekti shprehet se titulli i projektit tashmë të miratur është: URIME TALENT TË RINJ ,BIJTË E BIJAT YJET E NËNËS SHQIPËRI”. Më tej znj. Korançe thotë se Festivali është MBARËKOMBËTAR” por ngase ne promovojmë dhe talentët fëmijët, në emigracion nga 15 shtete e quajmë “INTERNACIONAL SHQIPTAR”, më madhor e Prestigjoz në Shqipëri, e Kombin tonë.

-Po po si është parashikuar ecuria e datës 19 qershor 2021, në aktivitetin e organizuar nga “Jehona Shqiptare?-

Në Ora 11:00 gjithë grupet do mblidhen në Sheshin PRANË LIQENIT” Tiranë,ku do të vijohet me realizimin  e manifestimit të  Kostumeve Kombëtare Popullore Folklorike më të bukur,përmes parkut.

Në Ora 12:00 do fillojnë Intepretimet e 4 Disiplinave Folklorike që përfshin në projekt Festivali.
Pas kësaj, grupet njëri pas tjetrit përbërë nga 1500 talentët nga 15 shteteve do ngjiten në Skenën e ”ANFITEATRIT LIQENIT ARTIFICIAL”, për të konkuruar në 4-tër disiplinat e folklorit.
REALIZUES ME AUTORESI TË KËTIJ PROJEKTI JANË:
Ekskluziviteti me Çertifikim nga të Drejtat e Autorësisë në Drejtorinë e Ministrisë të Kulturës së Shqipërisë, është Autore Projektit Zamira Korançe si dhe Kryetare e Shoq.Kult.Ar t“Jehona Shqiptare” Tiranë dhe Dega e Shoqatës “Jehona Shqiptare” në Shtetin e Dardanisë-Kosovës, Kryesuar nga Z. Shefki Salihi e Jakup Krasniqi, Igballe Mulaku. Arsim Abazi, Shefqet Dinaj, Eduard Thaci, Avdi Gashi, etjer në projekt për DARDANINË.

BASHKËREALIZUES INSTITUCIONAL:BASHKIA TIRANË “Ministria e Arsimit dhe Ministria e Kulturës. Shqipëri-Dardani,,BINJAKËZUES ME OJF,Shoqata“UNIKOMB“Kryetar Selim Musaj Itali
2- Shoqata“Rrjeti Global i Gruas Shqiptare“Krytare. Shefika Gjoni, Ulqin Mali Zi.
3-SHKA“DITURIA“Boras Suedi me Pres.Sokol Demaku.
4-Shoqata“KOMORAN“me Pres.Avdi Gashi
5-Lëvizja Atdhetare“KRAHËT E SHQIPES“ me Presidente Marsela Koçi.
6- Shoqata”12 Qershori”Vjenë Austri Kryesuar nga Rolanda Limani
7-Dega e Shoqatës SHBA,kryesuar nga Rashel Salomon dhe Ndue Hila.
8-INSTITUCIONI AMSHC -së
LIDËRE NDERI,EKSKLUZIVE E KËTIJ PROJEKTI NGA 15 SHTETE TË FESTIVALIT 7-të 2021 DO JENË:
Znj.Lavdie Elezi, ka pranuar ftesën si: Presidente Nderi e 1500 artistave të Rinj të Kombit , në Finalen e Madhe të 19 Qershorit do ti Përfaqësoj denjësisht
Z.Erion Veliaj Kryetari BashksëØTiranë dhe Zonja Julia Dhame Lidere Bashkërealizues të Veprës Artistike Ekskluziviteti do jetë i gjithëve Institucioneve që Bashkohen me nismën tonë si Realizues, do ti Depozitohet VEPRA ARTISTIKE,si Institucion Shtetëror.
STAFI I ME PËRFAQËSUES ,TË 15 SHTETEVE 4 MUJORE TË FESTIVALIT 7-të 2021 DO JENË:

Z.Xhevat Limani Aktor“IKalorësi i Artë “President i Projektit. Dr.Gjin Musa President Lidër KombëtarØFestivalit7-të, 2021-të me Finalizim në Tiranë.& GENTIAN SHERO ZV/PRESIDENT.
Prof.KUJTIM HAJDARI,PRESIDENT I DIASPORËS, Znj. Rolanda Limani Zv.Presidente, Merita Pinto Lidëre nderi .
NDERI KOMBITZnj. MARGARITA XHEPA KRYETARE E JURISË FESTIVALIT.
Aktori”Mjeshtri i Madh” Ndricim Xhepa, i ftuar Nderit dhe Fatmir Sena i ftuar si lider nderi, bashkërealizues me stafin investikativ “Stop Krimi”.
AKTORI I MIRNJOHUR I KOMBIT SHQIPTAR, Z.Pajazit Murtishi (Juri,Kryetar Aristik i Festivalit 7-të, për SHBA-në.
Zamira Korançe, autore e Projektit dhe Dudiana Lela ssistente e Projektit, Erinda Bendo Zv/Asistentes.Ø
Luan Ahmetaj (-Drejtor MANAXHER I PROJEKTIT), Zv/Menaxher,Gazmend Agaj, shef Inspektimi, aktori Xon Luga, Sanie Degjoni Ndreka, drejtoreshë Marketingu, Anila Kodra zv.Drejtoresh Marketingu e studios Shoqata Kulturore “Jehona Shqiptare”.
Znj.Valentina Mrijaj(Këshilltare në Projekt)
Trandafile Molla (Drejtoresh Organizative nè Dasporë)
Baftjar Cera (N.Kryetar i Festivalit JURI)
Silvana Braçe “LIDËRE IØKONË KOMBËTARE E SKENAVE E TV”(Prezantuese e Festivalit.
Ilir Limani, DREJTOR ORGANIZATIV I 12 SHTETEVE TËØDIASPORËS.
Znj.Vitore Leka Stefa LidëreØKëshilltare Kordinimi e Diasporës.
Aktori “Mjeshtri Madh”Bujar Asqeriu( -Juri)
“Mjeshtri Madh” Minella Kureta REGJIZOR, Valton Wallton Jakupi regjizor Eurpian (Regjizor i Festivalit dhe Lulèzim Sulaj Zv.Regjizor.
Perikli Shuli,Drejtor Artistik)Ø
Demir Rusi (Drejtor i Produksionit) Ferit Hoxha Zv/Drejtor, Liljana Cingu &Aida Gjini (Juri-Korografë )-Mirela Mezani Lilrie Stafa Stiliste Juri)
Juri I Disiplinës së INSTRUMENTALES .ØZhani Ciko, Shefki Salihi
Lekë Pecnikaj,(Juri e Kèngètarève )
Osman Mula, Agim Rrëza (Kompozitor Juri),OPERATOR, Albert Cani Fotoreporter,ØKliton Shuli Drejtor i Operatorëve, Zhani Terpini, Ilir Selba (Drejtor për Tiranën, Anila Kodra Drejtore Kordinatore e Festivalit, Fatmira Lami Zv.Drejtoresha, Juland Mustafaj “DIGI-PRINT“Drejtor i Skenografisë dhe Arben Korançe(Skenograf)Ø
Kozeta Zavalani dhe Artisti Lidër Kombëtar Albert Zholi Publiçist.
Nuhi Llugaxhi
, publicist Arti nga DARDANIA.
Digitalb PLATFORMA Tv – TV filmues me i avancuar me shikushmeri ne bote.
Sadri Gashi, Jashar Selmanaj, Istrefi Nderim ,Lidër NDERI bashkëkombasit në Diasporë.
Kolegji ”Turgut Ozal” Bashkrealizues ndaj promovimit të talentave të rinj.
Andi Haxhillari EKONOMIST.Ø
Jokida Mati(Skenariste, të manifestimit të talentave) Zv.Skenariste. Kristi Duda
Kordinatorët e shërbimit të  kujdesit të 1500 fëmijëve do jenë  Drita Shuli, Beglie Ceko, Roela Aliaj, Dava Gjoka, Nafie Jella, Arben Alliu,Fatjon Bunga, etjer.
Agim Xhemali,Drejtor i Teknikës FONIST, Arben Lame Kordinator teknike.
Flutura Maçi Piktore e Festivalit.
Ilir Selba &Avni Ndreu, përfaqësues i grupeve të Tiranës, Et`hem Gega, Estref Gjoshi,Eqerem Tuga,
SHTETI, I DARDANISË-KOVOVËS
Ø
M e përfaqësues president, Z.SHEFKI SALIHAJ(JURI), Zv.Z.ARSIM ABAZI VITI .DHE Prof. JAKUP KRASNIQI, Kryetari Degës “Jehona Shqiptare”Dardani..
Drejtoresha e QKF Prishtinè, EduartThaqi, Përf.MINATORI,Prishtinè-Skenderaj, Igballe Mulaku Vushtri,,Valbona Salihi Obiliq,Jehona -Fush Kosovë
Afrim Syla (Përf.në PRESHEVËØ&Mitrovicë Luginë)
Hasime Daka(Përf.Prizren-Suharekë)Aver Husaj Përf. Në Pejë.Ø
Avdi Gashi”SH.K.A”KOMORAN”Bashkrealizues,e Përfaqësues,me Gentrirt Mulaku(Pèrf.Drenicë-Drenas)dhe DeçanØ
Arsim Abazi (Përf.VITI.,dhe Drejtorin e Kulturës së Komunës dhe SH.K.A”Kemajl Azizi” Ndihmes MilaimØ
Mësuesi.Ø
Prof. Shefqet Dinaj (Përf.Gjakovë) Drejtori Kulturës Komunës Gjakovë.Ø
MALI ZIØ
Shefika GjoniØ&Shaban Gjeka&Ilir Lleshi (Dr.Përf.në Mali Zi).
ILIRIDA(MAQEDONI)Ø
ILIR LOKU ,Kryetar në Shtetin e Iliridës. Shkup, Jeta Alla & Ali Alla Struga (Dr.Përf.Strugë)Zani Mehmeti Përfaqësues në Gostivar.

DIASPORA PËRFAQSUESIT JANË:,

Vitore (Stefa)Leka”Ambasadore Paqe të 14 Shteteve.Ø
Trandafile Molla,Vangjeli Veroni, Presidente e Italisë ,Lumturi Plaku ,Albina Ceka Zv\PresidenteØ,Fjolla Vukshinaj (Presidente e Shoqatès”GERMIN”Ø
Ilir Limani dhe Hida Musaj (Pèrfaqsues në Austri)Ø
Skënderbeg Klaiqi ,Imer Kurti,Imrie Shashivari,Agim Jerliu(Pèrf. Dr.Gjermani),Ø Qerim Muldaka (Përf.Franc Paris)Ø
Petrit Gjini President “Alb Folk”ItaliØ& Gentjan Shera SH.K.A”Nënë Tereza”President, Mandi Kelmenti,(.Përf, të Italisë) Gim Synaj,Vjollca Graca,(Palermo-Kalabri)
Heset Ahmeti Përf.Slloveni,Ø
Atnand Jetullahu,Remzi Basha Përf.Suedi.Ø
Kristiana Veliaj,Gezim Deda,Përf. Kretë Greqi,(Përf.Greqi) ,Ø
Xhavit Gasa,Marsela Koci Përf.AngliØ
Sabri VardarhØ & Teuta Tabaku ,Lulzim Jaho(Përf.Turqi).
Merita Pinto Pres.Nderi,Mirela Mezani ,Gani Qarri(Përf.Zvicër)Ø
Fitore Sopa Përf.Belgjikë.Ø
Perf.Aida Balaj,Neë York.Ndue Hila, dhe Kozeta Zyli(Përfaqsues në SH.B.A)Kryesuar nga Aktori Z.Pajazit Murtishi.Ø
Seli Murati
Përfaq.Kanada.Ø
12 PREFEKTURAT E SHQIPËRISË.
1-Ilir Sebo & Mehmet Mulani,Avni Ndreu, Përfaqësues Pref. Tiranë.
2-Farida Ramadani & Prek Mrishaj Përfaqësues Pref. Shkodër.
3– Rakipe Karaj & Valbona Abazi,Përf.e Pref.Durrës Krujë.
4- Vladimir Toska ,Përf.Përgjithëshëm QKF,Cërrik,QKF Librazhd. Brunilda Toska, Shef.Olsi Turtulli Prenjas, Përfaqsues Pref Elbasan.CEL..
5– Skënder Haklaj , Drejtor Lulëzim Qkf Has Përfaqësues Pref.Kukës.
6- Miranda Kondakci ,Alisa Sila Përfaqësuese e Pref.Berat
7-Bledar Kaçi & Dr.Qkf Gjirokastër Znj.Alida Jahonër Përfaqësuese Pref.Gjirokastër.
8-Gentian Canaj &Edlira Kapllani,Fatbardha Amzaj,Përfaqësues Pref.Vlorë.Ndihmës ,SALI Nuredini Cami..Poen Bajrami Përf.Camërisë.
9- Presidente e Prefektures e grupeve ,Anduena Sefgjini Drejtoresha e QKF-së,Burrel, & Enver Kurti Mat & QKF-ja Dibër,Rajmonda Malecka Përfaqësues ,Miranda Troci,Pref.Dibër.
Arben Alliu dhe Donika Gjurra ,Barie Cupi,Përfaqësues te grupeve të Bilqizës.
10-Prof.Mimoza XhindiØ & ,Leonardo Syziu,Ansambli Qkf Lushnje ,Bajram Hatia Drejtori. Qkf Gjergjit bashkë ,Përfaqësues Pref.Fierë.
11-Flora Shabi& Lezh,Llesh Prenga Lezh &Prof.Gjergj Marku Mirditë Përfaqësues Pref.Lezhë.CEL
Kristina Ndoja Përfaqësuese Kurbin
12-Zamira Kita Lidëre Nderi e Pref ,Korcë dhe Adelina Mone Përfaqësuese ,Qkf-ja e Pref.Korçë
Rre Ko Ni Asistete e perfaqsuese Shkodër Pres.Rruzhdi Hasaj Drejtor I Përgjithshëm kordinator e grupit fëmijëve Pref.Shkodër
BASHKOHUNI ME STAFIN REALIZUES JU:,INSTITUCIONE SHTETËRORE KOMBËTARE,JU ORGANIZATA OJQ-OJF,,JU BIZNESE KOMBËTARE ,ME KONTRIBUAR FINANCIARISHT,MATERJALISHT PËR PROJEKTIN MË PRESTIGJOZ E MADHORË KOMBËTAR SHQIPËTAR.
Kontriboni për Realizimin e Festivalit,Folklorik të Edicionit 7-të ,që do të realizohet me 5 elementë disiplinash , Folklorike tradicionale Shqiptare si:Këngë,Valle,Instrumentale folklorike,Kostumet popullore e Recitime100% Shqip.
Do marrin pjesë Talent fëmijë Parashkollor e nxënës të shkollave 9 Vjeçare 05-15 vjeç nga gjitha Trevat e Shqipërisë e Kombit Tonë e jashtë shteteve Shqipfolëse 10 -12 shtete në emigracion si Europë dhe Diasporë.
Shoqata .Kult.Art”Jehona Shqiptare”e stafi realizues po triumfon pasi në 6 VITE Kena PROMOVUAR 9000 fëmijë talentë.
PRA DHE NJË HERË,:
BASHKOHUNI ME STAFIN REALIZUES,MBËSHTETENI ME FINANCË SA MUNDËSI KENI PËR 1500 FËMIJËT TALENTË TË KOMBIT SHQIPTAR,5-15 VJEÇ.
KONTRIBONI BASHKËATDHETAR NE JU OFROJMË:
1-STAFI ,do ju reklamojë ju si Lidër Institucion,Organizatë,Biznes privat,por dhe Individualisht, në TV Ekskluziv Filmues”PLATFORMA DIGITALB”dhe ”TV DIASPORA” më të shikuar e Prestigjoz në Shqipëri E në botë ku jetojnë Bashkombasit tanë.
2-Por ju reklamojmë dhe në media të shkruar e reklama në audicione e Finale .
3-Do vlerësoheni dhe me”TROFEUN ARTISTIK”EKSKULZIV TË Shoqatës ”JEHONA SHQIPTARE”Live në FESTIVAL”TIRANË.
1-Në Orën 12:00-17:00 të gjithë përfaqsuesit të QKF,e DAR-DAZ dhe Kryetarët e Shoqatave Kulturore të talentave të vegjël të 14 shteteve të veshur me kostumet Kombëtare
që artist të vegjël do vazhdojnë më pas që do konkurojnë për 4 disiplinat për çmimet e tjera Intepretuese sipas Projektit në program të SHKA”Jehona Shqiptare”.
TRUPAT ARTISTIKE SIPAS TREVAVE TË 15 SHTETEVE PARAPRAKISHT.
PAS MANIFESTIMIT TË KOSTUMEVE MË TË BUKURA NGA SHESHI”KISHA E LIQENIT”DERI TE ANFITEATRI”LIQENIT ARTIFICIAL”KU DO INTEPRETOHEN 4 DISIPLINAT E FOLKLORIT SI PËRFSHIN PROJEKTI.I FETIVALIT VIT PAS VITI EDICIONI 7-të 2021.
HAPET ME HIMNIN KOMBËTAR DHE HIMNIN E “JEHONA SHQIPTARE”
PREZANTUESJA Znj.SILVANA BRACE DO HAP FESTIVALIN 2021 Himnin e JEHONËS SHQIPTARE”.
1-Në Orën 12:30 hapet konkurimi sipas trevave e shteteve që Intepretimi I-rë do hapet nga Mikpritësit Tirana,Kryesuar grupi Ansambli Lindita Lajmi, nga Avni Ndreu, Ilir Zelba dhe Dudjana Lela ,me grupet e tyre me QKF,e të gjithë talentët parashkollorë e shkollave 9 vjeçare të Tiranës dhe shoqatat Kulturore në Tiranë që kanë në trupë fëmijë talentë 05-15 vjeç.Minutazhi tyre do jetë 20 Minuta.
DIASPORA:Kryesuar Nga Presidenti Ilir Limani,e Znj.Drita Qokaj Zv\Presidente e Diasporës,Fjolla Vukshinaj (Presidente e Shoqatès”GERMIN”Kujtim Hajdari Përfaqësuesi Akredituar me Kordinuar grupet.
Pas Tiranës do konkurojnë talentat Shqiptar nga AUSTRIA
2-Në skenë do ngjiten Trupa Artistike e Shoqatës Shqiptare ”12 Qershori”Austri Vjenë të Kryesuar nga N\Kryetari, Z. Nderim Istrefi dhe
Trupa e Shoqatës,e artistave të vegjël Vjenë –Austri ,do itepretojnë,1 këngë,2 valle,1 instrument,dhe 2 poezi,12 -15 Minuta në Total elementët në Finale të Festivalit në programë.Grupe tjera nga Austria….deri 3 grupe për cdo shtet.
GJERMANIA PËRFAQSUAR NGA GJERGJ LLESHI E LON KORRICA, Arti-Koreografik Gjergji Shoqata Kosova, Prof. Agim Jerliu . Gani Orana etjer…
3- Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Gjermani Shoqata “KOSOVA
Shtutgard.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Gjemani do Kryhesohen nga Presidenti, Skènderbeg Klaiqi ,Shoqata shqiptare-Gjermani“DIELLI”Kryesuar nga Imrie Shashivari,Grupi Shoqatès”DRENICA”Gjermani Kryesuar nga z.Imer Kurti.Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa e Gjermanisë do ketë minutazhin 12-20 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
4-ITALIA E ARBËRESHËT “PIANA DEGLI ALBANESI-HORA.Kryesuar nga Z.Mario Callava. E Agim Gimi Synaj , Vjollca Greca Allajbej , Lidëre Antare DREJTORESH koordinimi Znj. Vangjelia Verori e Jehonës Itali.
Perfaqesues ne Milano Petrit Gjinaj,Kryetar i Shoqatës,Kulturore “URA E BASHKIMIT”.
5-Më pas do konkurojnë Shqiptarët në emigracion Itali.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Itali do Kryhesohen nga Maldi Kelmendi e Vitore (Stefa)Leka Nderi Kombit”Lidère e Festivalit Grupi “SHQIPONJAT”Kryesuar nga Drita Qokaj dhe Grupi Shoqata”Bajram Curi”Kryesuar dhe Arif Musaj.Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
SLLOVENIA KRYESOHET NGA HESET AHMETI
5–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Slloveni.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Slloveni do Kryhesohen nga Heset Ahmetaj .Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
GREQIA:PRESIDENTE ZNJ.SAFETE KOSTA SKARDTADOS,.Përfqsuese e Grupit Znj.Kristiana Veliu. Gezim Deda . Safete Kosta Skartados .
6–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Greqi.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Greqi do Kryhesohen nga Ilirjan Dhimo & Gëzim Deda, Safete Kosta Skartados dhe Kristiana Veliu, Iliaz Bobaj .Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
TURQIA Ylli Pollogati Teuta Tabaku, etj.
7–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Turqi.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Itali do Kryhesohen nga Teuta Tabaku & Lulzim Jaho- .Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trup.
BELGJIKA
8–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Belgjik,Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Belgjik do Kryhesohen nga Fitore Sopa .Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
ZVICRA-Kryesuar nga Mirela Mezani,Gani Qarri,Merita Pinto.
9-Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion ZvicërTrupa e talentave të rinj që jetojnë në Itali do Kryhesohen nga Fatmira-Gani Qarri,.Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
HOLLANDA
10–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Hollanda.Trupa e talentave të rinj qëjetojnë në Itali do Kryhesohen nga Lena kurti ,Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumntin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
KURUACIA Perfaqsuar nga Presidentja Valentina Mrijaj Gjinaj , do kene 10 minuta ne dispozicion per 5 disiplinat e Intepretimit ne Konkurim.
SUEDIA (Përfaqësues Adnan Nani Jetullahu. Remzi Basha Mone Juniku .
12 minuta do kenë në dispozicion në Finale me intepretuar për 5 disiplinat folklirike që përfshin projekti.
Lumturie Plaku Lidëre Nderi.
SHTESË DIASPORA:DO FUTEN NË PROGRAMË DHE TALENTAT NGA SHBA PO ERDHËN KRYESUAR NGA,AIDA BALAJ,PRESIDENTI AKTORI Z.PAJAZIT MURTISHI DHE AIDA BALAJ ”IKONA KOMBËTARE TË ARTIT E FOLKLORIT” Rashel Solomon dhe Avokat Ndue Hila …
10-PREFEKTURA TË SHTETIT DARDANISË- KOSOVËS ME 1 PREFEKTURAT E SAJA,Kryesuar nga Lideri Art-Kultues SHEFKI SALIHI&EDUARD THAQI,IGBALLE MULAKU,AVDI GASHI Bashkërealizues mes dy Shoqatave KUMARAN-JEHONA SHQIPTARE..
1-2 Presheva&Mitrovica,Perf. Afrim Z Syla Mitrovicë & Estra Aqifi .Që hapin konkurimin për Kosovën e do kokurojnëTrupa e talentave të rinj të Preshevës&Mitrovicës, që Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
3-4-PRISHTINË&OBILIQI:Pas Preshevës e Mitrovicës do Intepretojnë Trupa e talentave të rinj të Prishtinës e Obiliqit.Minutazhi tyre do jetë 12 minuta sëbashku.Do konkurojnë sipas programit me elemetet për çimet që kanë në Projektin e Festivalit .
5-6-DRENICË Gentrit Maloku,&VITIJA,Përf.Arsim Abazi:Vazhdojnë ,Pas Prishtinës do Interetojnë Trupa e talentave të rinj të Drenicës & Vitijës,duke respektuar minutazhin 12 minutash Intepretues për 4 elementët e Folklorit në Festival sipas regjizorit nëProjektit.
7-8 DECAN & PRIZRENI:,Avdi Gashi,SHKA”KOMORAN,(Bashkërealizues_),President”Jehona Shqiptare”Dardani,bashkërealizues ,Prof.Jakup Krasniqi,”Zëri Llapushës” Malishevë Pas Dreicës e Vetijës do ngjiten ë skenë talentët e Deçanit dhe Prizrenit të cilat këto prefektura përmbledhin 3 krahina për secilën të përcaktuar në Projekt që talentët të jenë të barabartë në konkurim me lirinë intepretuese si binjtë e Nënës Shqipëri.Minitazhi do jetë dhe për trupat e dy prefekturave 12 minuta pa dallim e do intepretojnè Folklor krahinor.
9-10-GJAKOVA-SKËNDERAJ,Përf.Skënder Thaci,:Pas Do vazhdojë Grupet e Gjakovës Kryesuar nga Prof.Shefqet Dinaj,dhe Skènderaj Peja më Përf. Aver Husaj .Minutazhi do jetè 12 Minuta me këngë,valle,instrumenta,recitime.Pa dallim do jetë minutazhi për Yjet e Nënës Shqipëri që do mbyllin Shtetin e Kosovës.
Vazdon Grupi Artistik i Malishevës me Presidentin e Përfaqësues i Pref.Malishevës Profesor artist Jakup Krasniqi e Nuhi Krasniqi .
Do vazhdojnë në fund Grupi folklorik”MINATORI”
11 – SHQIPËRIA
SHQIPËRIA DO VAZHDOJË KONKURIMIN ME 12 PREFEKTURAT E SAJA.
Tè 12 Prefekturat e Shqipërisë nga 3 krahina për secilën Prefekturë do konkurojnë në Finale me Këngë,valle,Instrumenta,recitime e instrumenta Folklorike nga 12 minuta për secilën Prefekturë.
Prefekturat dhe Përfaqsuesit të tyre po i grupojmë njëra pastjetrës si vijon:
12 PREFEKTURAT Ë SHQIPERISË.
.
1-PREFEKTURA TIRANËS Përfaqësues Ilir Selba .,Avni Ndreu,,DQKF Tirannë Bujar Gorenca, Violeta Tuga,Mehmet Mulani, Et’hem Gega ,Ramazan Luga,Ferit Hoxha,Arjan Lite, Përfaqësues ,Istref Gjoshi,grupet e shkollave Lindita Kaimi Pres.grupit “Alb Folk”Tiranë etjer..Pref. .Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.Tiranè
2-PREFEKTURA SHKODËR ,FUSHË-ARRËSI, PËRFAQËSUESE Drejtori QKF, Malë sia Madhe Pë f.nga Rrok Gjelaj,Përfaqsuesit janë:Shef I Përgjithshëm ,Z.Rruzhdi Hasaj & Prek Mrishaj dhe Shkoder Qytetin e saj Perfaqeson Farida Ramadani,,Talentët e Prefektures Shkoder. .Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.Shkodèr.
3-PREFEKTURA DURRËS,Përfaqsues: Rakipe Karaj & Arjan Plaku Drejtor,QKF Durrës,Bona Abazi Përf.e Pref..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.Durrès .
4-PREFEKTURA ELBASAN:Përfaqsues janë:Vladimir Toska & Aldo Karaj &Era Cela,Brunilda Toska Përfaqsues Pref.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa. Elbasan.
5- PREFEKTURA KUKËS:Përfaqsues është:Dylber Geca, Përfaqësues Pref.Kukës.,Lulzim Peka QKF Has ,Eduard Hasuka Përfaqësues në Tropojë.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
6- PREFEKTURA BERAT:Miranda Kondakci & Glorja Aliaj,Përfaqësuese e Pref.Berat..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
7-PREFEKTUR GJIROKASTËR: Bledi Kaçe Përfaqësues.QKF-ja Gjirokastër,Drejtore Alida, Përfaqësuese Pref.Gjirokastër..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
8-PREFEKTURA VLORË:Gentian Canaj Përfaqësues Pref.Vlorë. Fatbardha Amzaj, ,SALIU ,,..Edlira Kapllani shef Z.Ilirian Dhima, Poen Bajrami Përf.QKF-së, Çamërisë ..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa..
9-PREFEKTURA DIBËR:Anduena Sefgjini Drejtore QKF Burrel Mat&Ikli Punavija Klos & Rajmonda Malecka,Miranda Troci,Peshkopi,Donika Gjurra ,Arben Alliu Bulqizë etj.. Përfaqësues Pref.Dibër..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
10-PREFEKTURA FIERË:Mimoza Xhindi & Leonardo Syziu Ansambli Qkf Lushnje Përfaqësues Pref.Fierë Drejtori QKF-së Z.Bajram hatia me Grupin e tija..Do itepretojnë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
11-PREFEKTURA LEZHË:Llesh Prenga dhe Flora Shabi&Gjergj Marku Përfaqësues Pref.Lezhë.,Liza Prenga grupi Rubik.Kristina Ndoja në Lac-Kurbin,Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
12-PREFEKTURA KORCË:Zamira Kita Aktore Ikonë Kombëtare”& Diana Dervishi Përfaqësuese Pref.Drejtore QKF KorçëDo itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa..
13-SHTETI I MAQEDOISË(ILIRIDA)STRUGA,GOSTIVARI,SHKUPI.
1-Në Iliridë e hapin konkurecën trupa e fëmijëve talentë të Gostivarit SHKA”Jahi Hasani Pres.Zani Memedi,Shkupit,Profesori i Grupit SHOTA..Do itepretojë me nga 1 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 10 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
2-Prefektura e TETOVËS:.Do itepretojë me nga intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 11 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
3-PREFEKTURA E STRUGËS:Të Kryesuar nga Korografja Jeta Hani &Ali Alla,Përfaqsuesë e shtetit Maqedonas ndaj fèmijëve talentë Shqiptar.
.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
14 SHTETI MALI ZI:
PËR SHTETIN E MALI ZI DO KONKUROJNË DY PREFEKTURA SIPAS PROJEKTIT.
1-PREFEKTURA E ULQINIT:Me Përfaqsues Shaban Gjeka & Shefika Gjoni &Ilirr Lleshi,Trupa e talentave të rinj Shqiptarë të Ulinit hapin konkurimin .Do itepretojnë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
2-PREFEKTURA TUZIT KU DO MBYLLIN DHE KONKURIMIN E FUNDIT TË KONKURIMIT: .Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.
TË GJITHËVE TRUPAVE NË FUND NGA 15 SHTETEVE :
Do kenë nga dy Këngë Pershendetese nga Kristina Ndoja ,Sofie Kola,Vjollca Greca,deri kur Juria të ketë vendos Fitusit e Intepretuesve të grupeve në Festival.
4-Do ndahen Çertifikata Felenderuese 78 trupave artistike Stimuluese vlerësuese ndaj artistave të rinj që të mos bien në pesimizëm nga ndarja e Çmimeve që jo gjithë do jenë fitues ku do ti Ndaj Asistentja e Autores Projektit dhe Shoqatès Jehona Shqiptare”Zj.Denisa Laska ose Trandafile Molla & Prezantuesja Znj.Silvana Braçe.
Vazhdon :

Juria e Festivalit të përbërë nga dy personalitete për çdo disiplinë Intepretimi me në Krye e President I Grupeve tè SHBA Z.Pajazit Murtishi e “Nderi Kombit Znj,Margarita Xhepa,do vlerësojnë Çmimet si:15 Çmimet e III-ta,10 Çmimet e II-ta dhe 5 Çmimet e I-ra.
1-Çmimet e III-ta do ti shpërndajë Fituesve Përfaqsuesi Ministrisë Arsimit ose Presidentja e Italisë Drita Qokaj e tjer lidër zëvendësues.
2-Çmimet e II-ta do ti ndajë Përfaqsuesi i MinistrisëKulturës që do ju besohet Drejtoreshës Folklorit Zv/Ministrërja e Kulturës së Shqipërisë ose Zv.Presidentja Znj.Rolanda Limani.
3-Çmimet e I-ra do ti ndajë Kryetari Bashkisë Tiranë Z.Erjon Veliaj e Znj.Julia Dhame
Kryesia e Shoqatës”Jehona Shqiptare”dhe Autorja e Projektit Zamira Korançe do dhuroj “TITULL NDERI ARTISTIK”dhe Një TROFE Liderit Ekskluziv si Institucion e vlerësuesi Numër Një i Festivalit 7–të “Internacional Shqiptar”do ti dhuroj:Cmimet e I-ra Ekstra për Talentët me probleme shëndetësore,autizëm,me aftësi të kushtëzuar etjer…do vlersohen Ekstra nga Presidenti Festivalit.Presidenti.Z.Gjin Musa.
TË FTUAR NDERI E KONTRIBUES TË FESTIVALIT TË 19/06/ 2
021 NË TIRANË.
TROFEN E FESTIVALIT Prezantuesja Silvana Braçe. President Nderi, Dr.Besim Elshani.
Presidente Nderi,Znj.Lavdie Elezi.

.
KONTRIBONI BASHKËATDHETAR NE JU OFROJMË:
1-STAFI ,do ju reklamojë ju si Lidër Institucion, Organizatë,Biznes privat,por dhe Individualisht, në TV Ekskluziv Filmues”PLATFORMA-DIGITALB”dhe ”TV DIASPORA” më të shikuar e Prestigjoz në Shqipëri E në botë ku jetojnë Bashkombasit tanë.
2–Do vlerësoheni dhe me”TROFEUN ARTISTIK”EKSKULZIV TË Shoqatës ”JEHONA SHQIPTARE”Live në FINALE
Për ne si Staf Realizues:
Fëmijët janë mbi gjithçka dhe Bekimi i fëmijëve është si i Perendisë,por dhe e Ardhmja e Atdheut tonë.
Ju”Mirëpresim me Besim që do të na bashkoheni me stafin realizues të Projektit, për Vitin 2021-të.
BIZNESET,PATRIOTËT E ARTIT KULTURËS KOMBËTARE SHQIPTARE,TË NA FINANCOJNË ME SA MUNDËSI TË KENË PËR NDER TË 1500 TALENTAVE “YJET E NËNËS SHQIPËRI”NË KËTË KONTO LLOGARIE:
BANKA KOMBETARE SHQIPTARE:SHOQ.KULT. “JEHONA SHQIPTARE”
KODI SË IFT:NCBAALTX,
IBAN NE LEKE, ALL:AL1320511014174362CLTJCLALLB
KODI S
W IFT:NCBAALTX,IBAN .

No: IBAN EURO.No:AL0720511014174362CLTJCFEURA
Kontaktoni:E-mail:jehonashqiptare@hotmail.com
Cel,Whatsup.+355672753265
Ju lutemi na shkruani në INBOKS për ndonjë gabim ose harresë.
Grupi ose Përfaqësuesi.
Faleminderit.

Ju mund të lexoni edhe...

Lini nje koment

Share