Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Nositi i Mirditës

kushtuar Gjok Becit, nga Agim Picaku

Nga Pirusti News
147 Shikime

 

Të kam ndjekur në vlagën dhe dehjen poetike
o mik i njeriut, mirditor plot sharm
poet i hapsirave të pamata kozmike
inteligjencë e lindur, ashtë e gjak e tharm.

E ngrite Mirditën në kult dashurie
shqiptarisë i dhe vërtetë fytyrën tënde
o engjëll me trajta të plota mirësie
na dhurove paqë, mirësi e dhëmbje.

Vargu yt fanar në rrugëtim lirie
na bëri më të bukur, më solid se kurrë
sot dhe në shtigje të pafundme ardhmërie
o poet krenar, o vigan, o burrë.

N’at Volmor ku dehet udha pranverore
dhe udhëtari fle nën qerpikë dielli
do ta lypim at fytyrë tënden prore
në shtigje ku thepiset i pathyeshëm trilli…

Ç’mund të bëjë më shumë njeriu dhe poeti?!
rrugët e dashnisë ngatërrohen nëpër hanë
ti ishe fisniku, princi edhe mbreti
i vargut epistolar, piskamë dhe kangë.

Tani s’ka më kohë, dielli perendoi…
mbi ograja shuhet imazhi i fundit
ndën lektisje t’çartuna po na dehet kroi
po jep frymë Nositi i fundit i katundit…

Agim Picaku!

Tiranë, 24.08.2021

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest