Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Nga Pjetër Domgjoni, Mirditas që shkëlqejnë në Kroaci përmes punës së nderëshme

KATËR SHTËPITË E SHPALLUNA MA T'BUKURAT N'KROACI

Nga Pirusti News
9 935 Shikime

-KATËR SHTËPITË E SHPALLUNA MA T’BUKURAT N’KROACI-

Katër vilat, katër objektet apo katër ndërtesat, buzë Detit Adriatik n’qytetin Zadar të Dalmacisë kroate, t’ndërtueme nga Lazri, Antoni dhe Loni, djemtë e Markut Pjetër Përdedës prej katundit Marmull, me origjinë nga Spaçi Mirditës.

Me nji tjetër shprehje do t’thoshimë se këto, janë katër mrekullitë e botës ndërtimore kroate t’shpalluna prej jurisë qëndrore arkitekturore t’Zagrebit si ma t’bukuratë objekte n’tanë Kroacinë për vitin 2019, e që për bukurinë e ndërtimit, përmes shtypitë kroatë, vazhdojnë me qenë pa kurrëfar konkurence edhe tani kur kemi hy n’vitin 2021.

Për momentin, këto katër ndërtesa deri tash janë vetëm katër mrekullitë e botës kroate me t’cilatë, projektuesitë e tyne kanë ba t’gjitha pregatitjetë që n’të ardhmën me ua paraçitë edhe botës mbarë si bukuri ndërtimore, europiane n’konkurimin e tyne edhe t’çmimit prestixhioz europianë për arkitetkturë.

T’gjithë atyne që i vizitojnë për së afërmi, i shofinë këto katër objekte t’ndërtueme përmbi tokë, por për nga stili, cilsia e bukuria ndërtimit do tu dukenë si me qenë t’zbrituna prej qiellitë.

Para disa ditësh, pata publikue nji shkrim me titullin.

BIZNISMENI NIKOLLË NDRECË PËRDEDA“

E tash, për t’gjithë ata që e kanë lexue atë shkrim, u them se këta vllaznitë përdeda në Zadar t’Kroacisë, janë djemtë e Markut Pjetër Përdedës prej katundit Marmull, njikohësishtë, kushërijtë e parë, t’ndamë zjarmi me Nikollë Ndrecën e që vazhdojnë me shumë sukses, rrugën e biznesit, t’nisun prej tij.

Kur isha n’Mirëditë, kryetari Akademisë Mirditës, zotniu Pjetër Marku, m’pat thanë:

“Kemi mendue me ba nji udhëtim deri në Kroaci dhe krejt nji numër t’revistës Mirdita me ia kushtue mirditorëve që na bajnë nderë në atë shtet mik”.

Unë, n’radhë t’parë, i them zotniut Pjetër Markut. Mirësevini n’shtetin kroatë, por Jo vetëm nji sepse. Nji revistë te tanë prej mirditorëve n’Kroaci e meritojnë vetëm familja përdeda.

Kët shkrim për ato mrekullitë ndërtimore që kanë ba vllaznitë Përdeda t’Zarës kroate po e përfundoj me nji shprehje që disa vite ma parë m’pat thanë kushërini Nanës tonë, Nikollë Ndrecë Përdeda.

Nipi im i dashtun, gjithmonë puno me përkushtim e ndershmëni, në njenën anë me ua knaçë zemrën e shpirtin t’gjithë miqve e në anën tjetër me ua çorrue të dy sytë e ballit t’gjithë anmiqëve.

Shenim:

T’gjitha informacionet e t’gjitha fotografitë për ket shkrim janë marrë prej gazetave lokale dhe atyne kombëtare që botohenë n’Kroaci.

Pjetër DOMGJONI, Split, Kroaci

Shkrime te ngjashme:

Shkrime ndër vite. Rrikthim në trojet e të parëve pas 150 vitesh…!

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest