Ricikluesi me zhele e klas/Andris Lleskai

Nga Pirusti News
586 Shikime

 

Pashë një lexues të lexonte
përballë koshit të hedhurinave,
kazani i plehrave kundërmonte
prej llumit, zhulit e mbeturinave,
ai ulur trotuarit tjetër qëndronte,
asaj rrugicës, trase mes shinave.

Ngjitur kazaneve një thes me kanaçe
po bënte pushimin e drekës,
i zoti i saj metra më tutje, ndër faqe
me sytë e zhytur drejt fletës
së atij libri me të ndotura kapaqe,
lexonte me duart mbështjella mjekrës…

S’pipëtinte era, as zog në pemë,
as një mackë me të ziun gëzof…
Njoh që lexojnë kur të tjerët flenë,
stacionesh, aeroplanesh, metrosh,
autobuzesh e bibliotekash gjenë…
Përballë kazanit, hera e parë që shoh!

Di që me libra të kenë ndezur zjarrin,
njoh dhe “intelektualë” jolexues,
ata që librat i blejnë dinë dhe ti falin
duke e kthyer veten në dhurues,
librat i hedhin ata që falas i marrin,
por libri s’vdes, sot pashë RICIKLUES.

Andris Lleskai
0822

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest