Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Në Shishtavec me Piramidën 19/Baudin Murati

Nga Pirusti News
632 Shikime

Në Shishtavec me Piramidën 19

Të gjeta si relike
Padrejtësi e shekullit 20
Në shpirtin tim majë thike
Ti piramida 19.

Një gur i rëndë betoni
Ku më pikonin strehat e shtëpisë
Erdhe me forcë zakoni
Oborrin ma ndave përgjysë.

Berlini-Londra, vunë gishtin në hartë
Mëkatarë të damkosur
Në trojet e mia të bën shtrat
Gjallë Arbërinë për ta varrosur

100 vjet qëndrove stoike
Në mes të këtij oborri
Qivur ndjesi frike
Një shekull gur sinori

Sot jam i lirë
I mposhta dhimbjet, të thash tungjatjeta
Qëndro këtu, banu e mirë
Trego historinë si është e vërteta.

Do të vijnë vizitorë nga anët e botës
Turistë, shkrimtarë dhe historian
Ta shohin me sy kopilen e Londrës
Në tokat tona si lëshove rranjë.

Baudin Murati, Kukes

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest