Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Julian Vlashi/Në Mirditën e para më se një shekulli…dhe mullisi i Kodër Rrëshenit.

Nga Pirusti News
719 Shikime

“Një banor i Kodër-Rrëshenit, ankohej se gjatë verës po i thahej ara për ujë, se mullini i atyshëm bluante pa ndalesë edhe kur ishte thatësirë e madhe. I zoti i arës kërkoi pleq të njohur të së drejtës zakonore, të pleqnonin.

U mblodhën pleqtë. Ndue. Ll. Prenga i Kthellës tha që të shkonin te mullini e ta shihnin aty mullinin e vin e ujit.

Ndue. Ll. Prenga i tha mullisit të lëshonte mullinin. Mullisi e lëshoi pak dhe e ndali. Po Ndoj i tha ta lëshonte e të mos ndalte. Mullisi u përgjigj: ‘Po mullini n’t’thatë pa kokrra nuk bluen’.

Kaq ju desh Ndues, i cili ja ktheu: ‘Po kokrrat janë ke ara. Ene ti arën e ke lanë n’t’thatë. Pra kokrrat duen ujë, e mullini do kokrra’. Ju kthye pleqve duke u thanë se pleqninë e bani vetë mullisi, i cili tha se mullini pa kokrra nuk bluan. Pleqtë  pleqnuan për të mos e lanë arën pa ujitje gjatë verës.”

****

Për t’u kujtuar Institucioneve tona, që marrin vendime arbitrare, rëndësinë e jashtëzakonshme që ka uji ndër fshatrat tona, por edhe “peshoren e pleqnisë” së burrave të Dheut!

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest