Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

TI DHE ENDRRA IME E VJETER

Nga Dod Pjetraj

Nga Pirusti News
2 570 Shikime

TI DHE ENDRRA IME E VJETER

Nje rreze dielli pervidhet ne dritare
E bie mbi ballin tend si drite.
Tani me drite nuk po te dalloj fare,
Je vetem apo vete e dyte!?

Dhe gjumi i embel si fllad,
Vjen e mi rendon syte.
Me shiun trokues mbi xham,
Ti me vjen vetem, apo vete i dyte!

Endrra e vjeter mbulon lulet,
E me vesen kristal shetit.
Nje flutur e hireshme po ulet,
Perseri ti vjen vete e dyte!

Tani vjen ngadale koha e bardhe,
Bashke me diellin perendoi te rite.
Nje selvi me rritet mbi varr,
Gezohem,dhe une jam vete i dyte!

Ne korien pa cak te gjithesise,
Si Diogjeni te kam kerkuar.
Ne lulishten e bukur te poezise,
Mbetem nje stol druri i harruar!

Lezhe,20 maj 2017.

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest