Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Muaj prill i këtij viti, viti 2023, muaji i harmonisë fetare.

Nga Pirusti News
1 413 Shikime

Bajram dhe Pashkë në një sofer festive bashkë. Shqipëria ndër shekuj ka qënë dhe është shembull i harmonisë dhe tolerances fetare. Prilli i këtij viti mishëroi më së miri një ndër mesazhet më të vyera të At Gjergj Fishtes:

 “Vërtetë ne kemi Bajram e Pashkë, por Shqiptarinë e kemi bashkë”

 Besimtarët katolikë, ortodoks dhe të krishterë mbajtën kreshmet së bashku, po ashtu edhe besimtarët myslimanë argjëruan së bashku me të krishterët.

Prilli i paqtë 2023 është një ndër muajt më të veçantë, pasi të tre festat fetare më të rëndësishme Pashket Katolike, e të Krishtera, Pashket Ortodokse, si edhe Fiter Bajramin.

Shqiptarët tradicionalisht festojnë së bashku në harmoni festat fetare në kisha, xhamija, teqe në çdo sofer me dëshiren e mirë për të përçuar mesazhet e paqes, dashurisë, vllazërisë dhe harmonisë.

Pashkët dhe Fiter Bajrami simbolizojnë sakrificen, ringjalljen driten dhe shpresen. Me 9 prill katolikët kremtuan Pashket, me 16 prill ortodoksët do të kremtojnë Pashket, me 21 prill besimtarët mysliman do të festojnë Fiter Bajramin.

Si rrallëherë këto festa janë kaq pranë njëra- tjetrës në këtë stinë pranvere të ringjalljes së natyres dhe ripëritjes shpirtërore, shpresës dhe gëzimit për një Shqipëri të Paqtë.

Lindita Kokaj

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest