Studiuesi Gjon Keka, një foto me një imazh të rrallë mirditas, e vitit 1887.

Nga Pirusti News
900 Shikime

Studiuesi i mirënjpohur, autor i shumë librave studimorë mbi Gjergj Kastriot-Skenderbeun dhe histori të tjera krenarie pjesë e arkivave të huaja, sjell poasacërisht për pirustinews një foto të rrallë, që i përket vitit 1887.

Në sqarim të këtij imazhi, studiuesi Keka, me aktivitet shkencor në Austri, thotë se në këtë foto përcillet një imazh i Mirditës së vitit 1877 (L.i.J.u.nr.1776,viti 1877),  ku shihet shefi mirditor i cili inspekton fshatrat malore.

Historikisht dihet që vetëm Mirditorët pas vdekjes së Gjergj Kastriotit kanë patur një lloj pavarësie dhe kanë ruajtur traditat kombëtare e shpirtërore të vendit.

Shumë kronistë, autorë e studiues europianë e kanë nënvizuar këtë fakt, se: “Gjergj Kastrioti- Skënderbeu, respektivisht familja fisnore e Kastriotëve, ishte nga Mirdita.”

Duhet ditur edhe kjo, se Gjergj Kastrioti ushtarët më të talentuar të cilët i kishte aftësuar ai vetë ishin mirditorët e tij.

[Gjon Keka]

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest