Çohu i bardhë! /Andris Lleskai

(Bardhok Bibës*)

Nga Pirusti News
390 Shikime

#Çohu_i_bardhë!
(Bardhok Bibës*)

Ti na linde në Janar
e na ike n’atë Gusht,
ra borë e kuqe, jo e bardhë,
e Mirdita u dogj n’për prush…

Sot një shekull nga ditëlindja
njëlloj tingujt e këmborës.
Çohu tribun të th’rret Mirdita!…
Çohu e dil përjashta kohës!…

Rrëke gjaku në gjakmarrje,
qe kjo tokë, nuk gjeti paqe!
Çohu vigan e plagën ndale!…
Çohu pajtoi ti këto gjaqe!…

Trutë e t’rive marrin morra,
mbushin burgje në mbar’ Europën.
Çohu Bardhok na i hap do shkolla!…
Çohu me Ndrecë Ndue Gjokën!…

Vendi ndryshe nga qysh e le
por prapë i njëjti ai mjerim.
Çohu Bardhok për këtë dhe!…
Çohu na ngrej në rindërtim!…

Femra vritet, rrihet në pazare,
burrat harrojnë ç’është Burrnia.
Çohu Bardhok për këtë marre!…
Çohu e hiq dhe prapë shamia!…

Ne na duhen si ti petrita
se më kështu nuk jetohet!
Çohu Bardhok, o Bardhok Biba,
siç Kostandini për besë çohet!…
_________________________________
*Heroi i Popullit, dhe themeluesi i qytetit të Rrëshenit, 28Janar1920 – 07Gusht1949,
deputeti mirditas i vrarë në detyrë.

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest