Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

I sinqertë i sertë/Andris Lleskai

Nga Pirusti News
2 189 Shikime

I sinqertë i sertë
— ( ABC )

“Të gjithë të barabartë para ligjit!”
Dhe unë që urrej të jem borgjli
para së Vërtetës e Drejtësisë.

Me dhëmbë ruaj pastërtinë e shpirtit
pa dashur të lëndoj një tjetër njeri,
i paprekshëm prej llumit të ligësisë.

E stërmundoj veten kulmeve të limitit
me aq sa mundem, të kuptoj e të di,
me aq sa ndihem si pjesë e gjithësisë.

“Të gjithë flasin pas shpine!”- fillimvitit,
dhe unë ia shtërngova dorën me Burrëri
dhe pse mendova:
-Gabim ti përfshish “Të gjithë”!

Andris LLESKAI

Ju mund të lexoni edhe...

Pin It on Pinterest